Verkoudheden en griepinfecties kondigen zich in het algemeen aan door snotteren, keelpijn, heesheid, hoesten en een algeheel gevoel van malaise en uitputting. Vaak gaan deze symptomen gepaard met koorts. Griep is seizoensgebonden en komt bijna uitsluitend voor in de herfst- en winterperiode.
Een griepje bestaat niet. Een griepje is een verkoudheid. Als je de griep hebt met de hoofdletter G, dan ben je minstens een week door en door ziek.
(viroloog Marc Van Ranst)
Griep geneest in de meeste gevallen vanzelf. Blijf thuis en rust, zeker als je koorts hebt. Bij koorts moet je veel drinken omdat men door de koorts en het zweten dat daarmee gepaard gaat, veel vocht verliest.
Om dit vocht op peil te houden, hebben we een heerlijke griepthee samengesteld volgens de raadgevingen van Maria Treben. Deze thee bestaat uit volgende kruiden :
- Vlierbloesem : heeft een zweetdrijvende werking en is daarom heel geschikt bij griep. De proteïnen die in de bloesem van de plant zitten, zijn belangrijk bij het voorkomen van bacteriële infecties en versterken het afweersysteem van het lichaam. De bloesem werkt niet alleen antiseptisch, maar zorgt er ook voor dat nieuwe virussen uit het lichaam geweerd worden.
- Kamille : werkt licht ontstekingsremmend en ontsmettend.
- Lindebloesem : werkt zweetafdrijvend, verhoogt de weerstand en de slijmstoffen werken verzachtend.
- Paardenbloemwortel : verbetert de immuniteit omdat hij zowel antiviraal als antibacterieel werkt.
- Bosaardbeiblad : in de blaadjes zit veel vitamine C. Het verhaal gaat dat de eerste reizigers van Europa naar Noord Amerika veel van deze thee dronken om geen scheurbuik te krijgen.
- Moerasspirea : is koortsverlagend, pijnstillend, ontstekingsremmend, maagbeschermend en darmherstellend.
Met deze samenstelling ben je in goede handen en kom je er zonder verwikkelingen bovenop. Wij gebruiken de thee al jaren. Hij is bovendien nog lekker ook. Je proeft een licht zoete amandelsmaak.